header

Keltische boom

 Schoonmaak algemene ruimtes


Entree en trappenhal

Cleaning De vereniging van eigenaren Beltaine heeft met een schoonmaakbedrijf een overeenkomst gesloten dat elke week de algemene ruimten worden schoonmaakt. Er wordt gewerkt volgens een schema waarbij wekelijks de vloeren, de lift, enz.  worden gedaan. Andere objecten worden elke maand of elke 3 maanden uitgevoerd.

Glazenwassen  buitenzijde

glazenwasser

De vereniging van eigenaren Beltaine heeft een contract met een glazenwassersbedrijf voor het bewassen van alle ramen aan de buitenzijde rondom de twee gebouwen en de ramen aan de binnenzijde van de algemene ruimten. 4 keer per jaar worden de ramen gedaan zoals hierboven omschreven. Ook de balkonbeglazing wordt gewassen bij die appartementen die zich hiervoor opgegeven hebben.

Tuinonderhoud

plasticman

Het bijhouden van het gazon voor en naast de appartementen, de taxusheggen en perken rond de bomen aan de straatzijde wordt verzorgd door onze vaste tuinman Wietse Pluijm.

Afvalinzameling

Restafval


Afvalcontainer

De gemeente Deurne heeft in het woonservicezone gebied diverse ondergrondse afvalcontainers laten plaatsen waar de omwonenden hun afvalzak in kunnen afstorten. Iedereen die hiervan gebruik mag maken heeft een toegangspasje ontvangen voor deze afvalcontainers. Het gebruik hiervan is zeer eenvoudig. Druk op de ronde knop en houd binnen 5 seconden het pasje tegen het schermgedeelte links langs de knop. Een geluidsignaal is te horen en de deur zal ontgrendelen. Trek binnen 15 seconden de deur naar u toe en deponeer de afvalzak in de ruimte van de deur. Druk daarna de deur weer dicht. Deze zal zich automatisch weer vergrendelen en de zak valt in de container.
Alleen als er een storing is of de container vol zit zal de deur zich niet ontgrendelen en kunt u uw afval niet kwijt. Meld dit dan zo spoedig mogelijk aan de gemeente.

Plastic afval


plasticman

Elke 2 weken wordt het plastic afval gratis opgehaald in Deurne. Kijk op de afvalkalender van de gemeente Deurne om na te gaan welke dag bij u dit wordt opgehaald. Hier staat ook precies op wat wel en wat geen plasticafval is volgens de richtlijnen.

Afzuigkap keuken

(Afzuigkap = Circulatiekap)


afzuigkap

In de appartementen van Beltaine is het niet mogelijk om een afzuigkap in de keuken te installeren vandaar dat gebruik wordt gemaakt van circulatiekappen. Een circulatiekap zuigt de kooklucht naar binnen en met behulp van een vetfilter en een reukfilter wordt de aangezogen lucht gezuiverd en weer uitgeblazen.
Het vetfilter is meestal een metalenfilter wat in de afwasmachine gereinigd kan worden. De meeste reukfilters bestaan uit een koolstoffilter. Deze is ook te reinigen in de afwasmachine. Laat hem daarna goed drogen, eventueel in de combi magnetron/oven. Zie hiervoor de beschrijving van uw installatie.
LET OP: De Circulatiekap mag NIET op de WTW installatie worden aangesloten!


Rookmelders


rookmelder

De rookmelders die in elk appartement zijn geïnstalleerd moeten elk half jaar gecontroleerd worden op hun werking. Dit kunt u zelf uitvoeren door op de knop te drukken op het deksel. Er zal dan een toon hoorbaar zijn (let op het gaat behoorlijk hard). Als de rookmelder af en toe een toontje laat horen dan betekend dit dat de batterij bijna op is. Houd er rekening mee dat de batterijen dus 'n keer vervangen moeten worden. Er past een 9v blokbatterij in. Het deksel moet niet gedraaid worden maar geschoven. Door middel van het insteken van een schroevendraaier in de opening aan de zijkant wordt de rookmelder ontgrendeld. Schuiven zoals de pijlrichting aangeeft.ornament


MENU
/* bottombar */
© VVE Beltaine I en II

MENU:

  BLADWIJZERS